Åke Mjöberg Vandrarringen har skickat in sina tankar kring sin tävling i Hälleforsnäs den 27 okt.

Klicka på bilden och läs.

Jan Burell är inte bara en hängiven veteranorienterare. Han har även ett förflutet inom försvaret och medverkar ofta på deras aktiviteter som kan bestå av utbildning, information och tävlingar.
Nyligen var Jan med på en sådan träff mellan Eskilstuna och Strängnäs. Klicka på bilden för mer information.

Greger Wedin Södertälje-Nykvarn OF är en flitig orienterare men även en hängiven golfare.
Han har i en insädare påvisat liknelser mellan golfen och orienteringen. Klicka på bilden och läs hans funderingar.

Poesin flödar.....
Jag har upptäckt att det finns många fina talanger därute som ofta har filosofiska tankar om orienteringen. Ibland flödar dessa tankar ut i poem och dikter.
En som är duktig på det är Ragnar Hasselqvist, att på ett fint sätt teckna ner tankar om vår sport. Klicka på bilden här till höger och läs.

Vätska är viktigt!
Åke Mjöberg, känd orienteringsprofil i Västmanland, har gjort många orienteringsresor genom åren.
Om ni klickar på bilden så kan ni läsa en enkel, men ack så typisk kontinental inställning om vätska efter tävling, som Åke har varit med om på en av sina resor.

Regnet ställde till det!
Lars-Erik Rask, Västerås har hittat ett urklipp från  tidningen Folket 10 april 1967 där bl.a. en av våra kamrater figurerar, nämligen Sven-Olov Viklund, idag Arboga, då Hofors IK. Andra kända namn finns också med på resultatlistan.
Kuriosa i samband med tävlingen, är att man på den tiden använde spritpennor för att skriva ut resultaten. I och för sig inga problem med det, men den här dagen regnade det kraftigt så pennorna fungerade inte. Resultaten blev därmed kraftigt fördröjda. Idag kan vi vi le emot det problemen man hade då, men ack så lärorikt det var ändå. Klicka på urklippet för att läsa mer!

Foto: Per-Arne Ekbom och Kurt-Håkan Andersson Foto: Per-Arne Ekbom och Kurt-Håkan Andersson

Aktiviteter på vintern!
"Snön ligger vit på taken, endast Tomten är vaken"!
Inte alls vill jag påstå. Efter min tidigare artikel om vad veteranorienterare gör på vintern när det inte finns några tävlingar att tillgå, så har det börjat komma in information från flera håll vad man kan hitta på istället.
Per-Arne Ekbom Arboga, har skickat in en bild tagen i en bowlinghall där man kan urskilja Per-Ivar Möllberg, Bo Hansson, Hans Nordgren och Håkan Söderkvist. Dom håller igång med lättare träning tydligen. Det är bra det. Per-Ivar och jag kommer att tävla i samma klass i år. Bra att han håller sig lugn då. Bilden kan vara från Örebro eller Eskilstuna eftersom Arboga inte har någon egen bowlinghall.

Den andra bilden kommer från Kurt-Håkan Andersson i Torshälla, som precis som jag, håller igång med snöpulsning under vintern.
Jag misstänkte det. I min enfald trodde jag ett tag, att jag var ensam med min träning, och att den skulle överraska mina kamrater når vårens första tävlingar drog igång! Dom tänker likadant. "Släpp ingen jäkel över bron" var ett uttryck från en Åsa-Nisse film som jag såg nyligen. Nu tänker dom andra likadant. Ingen av oss veteraner vill ge sig. Alla vill vara bäst.
I mars kommer vi alla att få bevisa vem som har skött vinterträningen bäst. Må bäste man/kvinna vinna! Oj, där fick jag till det!

Tankar vid köksbordet!

I vår veteranverksamhet finns massor med trevliga personer som var och en på sitt sätt bidrar med att göra vår verksamhet både rolig och trevlig.
En sådan person är Gun Sundberg från Eskilstuna, som med sitt alltid glada humör, bidrar till att sprida en postiv stämmning i gänget. Hon älskar orientering med blandad förtjusning som hon ibland och gärna vill dela med sig av genom att vid köksbordet, skriva ner sina tankar.

analytics.google.com