• Aktuellt

Medlem nr 500 blev Lena Johansson i Åker

(2019-04-04) Lena Johansson i Åker blev firad genom Karl-Robert Moqvist idag som medlem nr 500. Sörmlands OL-veteraner har idag 501 medlemmar.

Har ni haft svårt ibland att skilja på höjder och sänkor? Jag brukar ha det, och idag mest påtagligt. Kontroll 8 på A-banan var jag tvärsäker på att stenen sitter ute på åsen. Om man inte vore så envis så hade jag snabbt insett det också. Nu drog jag mig åtsidan och först då upptäcker jag att stenen ligger i sänkan. Opps!

Det är historia nu. Mest glad ändå över dagen är jag över den fina terräng som Åkers IF bjöd de 167 deltagarna på. Så var det också på en tävling i höstas då Åkers IF raggade fram ett fantastiskt parti. Hur många fina områden har dom?

Mats Johansson från Södertälje drog det längsta strået idag på A-banan. Hade inte Hans-Ove missat sista kontrollen så hade det blivit en sekundstrid dem emellan.
Men, som en kompis sa en gång, -"tiden tas vid målet".
Sen är jag otroligt glad över att min kompis Pernilla Klemets fick vinna B-banan idag. Trots en ynka sekund bara, men som sagt, "tiden tas vid målet"! Jag brukar "hacka" på Pernilla att hon inte springer A-banan. Jag som gör det är ändå så mycket äldre. Men hon hänvisar till någon studie som säger att kvinnor har sämre syreupptagningsförmåga än män. Den undersökningen hittade hon i så fall i sin egen klädkammare!
Inte mindre glad blir jag när jag ser ytterligare en klubbkompis vinna C-banan, Bosse Lindkvist. Det var knappt före Stig Thorsson. Jag förstår Bosse idag. Väldigt fint och löpvänligt, precis så där som passar honom.
Inge Gustafsson hade en hård kamp med Göran Wiig om vem som skulle vinna D-banan. Inge drog det längsta strået den här gången.
Lars-Gösta Nilsson stod som segrare på E-banan när "krutröken" hade lagt sig vid Åkers Styckebruk. Hela 17 deltagare på den banan idag.

Om det var en hård kamp i skogen idag, så var det även det i samband med kaffet. Det tog hela tiden slut och långa köer uppstod. Trots att arrangören hade samma rutiner som vid tidigare tävlingar. Vad berodde det i så fall på? Jag tror mig veta svaret! I och med att nästan alla hade med sig egen mugg, och de flesta är stora, så går det åt mer kaffe än tidigare tack vare vår ambition att spara på miljön och ha egen mugg med sig. Ett tips kanske till kommande arrangörer, gör mycket kaffe.

Bilden: Karl-Robert Moqvist överlämnar en tårta som bonus för att Lena Johansson blev vår 500:e medlem.
Text: Alf Lindberg

Alla är vi nybörjare - åtminstone första gången


(2019-03-28) Det hjälper inte hur erfaren orienterare man är, vi är alla nybörjare i början.

Jag tänker då på Mats Lundberg som börjar närma sig den angenäma åldersgränsen då han på riktigt får vara med bland det stora flickorna och pojkarna, nämligen på veteran-orienteringarna. Idag på Hallstas tävling blev han inte godkänd. Och det är så Mats, tar man en annan karta än den man har anmält sig på, ja, då blir man inte godkänd! Inte lätt att vara "ny på jobbet". Till Mats försvar skall sägas att han normalt ligger i topp i sin åldersklass. Så han blir en tuff motståndare på A-banan när han på allvar kliver in hos oss. Välkommen Mats!

Stefan Bjurstedt och Björn-Ove Pettersson är är två andra som har en del tid kvar innan dom är kvalificerade, men som ligger i topp som vanligt. Marcus Eek har lärt sig devisen, "man skall börja i tid"!
Thom Sandvik och Kenneth Johansson bör nog känna sig som "godkända" A-löpare idag. Som en "katt bland hermelinerna" var idag Lena Larsson, enda tjejen på A-banan och endast ca 3 min efter bästa herre. Bra gjort.
Hans Aurell håller god fart fortfarande och klev upp på första platsen idag på B-banan.
Göran Larsson som har samma adress som Lena Larsson i Sala, han blev bäst på C-banan. Inte så konstigt med den bakgrund Göran har. Han skall normalt vara på A-banan, men "gubbvad" och allt annat elände gör att han tog bana C idag.

Inge Gustafsson hade jämnt göra att hålla undan för Inga-Lill Westberg och vann därmed D-banan. P.g.a. isigt elljusspår så hade arrangören gjort om E-banan något och det passade tydligen de 9 deltagarna. Bäst var Tommy Gustafsson i hård kamp med Liz Porteus.

Själv orkade jag inte runt hela A-banan idag, helt slut, suck och bröt och joggade hem lite sakta. Det måste förhoppningsvis lossna längre fram! Men det viktigaste ändå, nu är vi på gång på allvar. En hel tävlingssäsong framför oss. Bara ta för er och njut.

Till sist: ett stort tack till Er alla! För vadå? Jo, för att Ni var så duktiga att med plastfickor och egna muggar till dagens tävling. Endast ett fåtal hade missat det. Fortsätt så.

Bilden: Mats Lundberg, Avesta
Text: Alf Lindberg

Saknar du någon artikel här, titta under länken "Nyhetsarkiv"

analytics.google.com