• Aktuellt

Arboga OK stod för ett fin avslutning 2023

(2023-11-23) Det kunde knappast vara bättre förutsättningar när vi avslutade tävlingssäsongen 2023.

Som traditionen bjuder så stod Arboga OK för sista arrangemanget för året. Och naturligtvis så fanns både Tomten och Lucia på plats i vanlig ordning. De bjöd på god glögg och pepparkakor när trötta deltagare precis kommit i mål. Fast det började inget vidare för paret. Precis när man stod klara för att ta emot första "gästerna" så kom en kastvind och slungade iväg tältet flera meter. Pepparkakor och glögg i en enda röra. Men det löste sig, och alla fick vad de ville ha.

Per-Ivar Möllberg ansvarade för banorna idag och jag förstår vad han tänkte på inför banläggningen; tänk om det blir mycket snö idag, då måste banorna vara anpassade för det. Och så blev, alltså ingen snö men däremot relativt lätta banor. Ingen jättesvår kontrolltagning på någon av banorna borde det ha varit idag för deltagarna. Ändå missades det. Där ser man. De yttre förutsättningarna med +5 grader varmt och sol idag gjorde inte saken sämre. Fin avslutning på säsongen med andra ord.

Karl-Robert Moqvist och undertecknad blev uppvaktad med choklad från deltagare vid fikat som tack för verksamhetsåret 2023. Vi skickar tillbaka en tacksam hälsning till Er alla därute.
Jag vill skicka med en hälsning till alla arrangörer för nästa år: När ni lägger upp Livelox i Eventor, ställ in tiden då Livelox skall publiceras på kl. 11.00. Då kan vi redan på plats sitta och jämföra sträckorna. Och det är inte många som startar efter kl. 11.00 heller.
 
Hur gick det då för de 135 deltagarna idag?
Kenneth Johansson vann A-banan efter en hård kamp med Lars Jakobsson idag. Bästa tjej på A-banan blev Inger Onsbring. På B-banan var Peter Åslund snabbast. Bästa tjej och tvåa på B-banan blev Birgitta Gustafsson. Anders Palm kunde stolt passera klubbkompisen Kenneth Larsson och bli etta på C-banan. Återigen en tjej högt upp på C- banan blev Moncia Svärd. 
Hovslagaren Anders Welèn kan stoltsera med att vinna på D-banan idag. Marita Lindholm bästa tjej på denna bana. Slutligen E-banan där Stig Thorsson var först in med Britt Lehikoinen som bästa tjej.

Ett stort tack till Arboga OK som också fixade kaffe och mackor till deltagarna efteråt i klubbstugan. Tack alla Ni som kom och spred glädje över arrangemanget trots att det var sista tävlingen för i år. Vi ses igen 2024.

Bilden: Tomten Sten och Lucian Barbro.
Text: Alf Lindberg

Saknar du någon artikel här, titta under länken "Nyhetsarkiv"

analytics.google.com