• Aktuellt

Janne Månsson har lämnat oss- vi saknar dig!

(2019-05-27)  Igår kom beskedet att Janne Månsson har avlidit i en ålder av 82 år. Janne har varit en av förgrundsgestalterna i Leksands OK och varit den som lagt grunderna och gjort planeringen för årets Veteranresa till Leksand.

Jag kontaktade Janne tidigt hösten 2018 för att påbörja planeringen av årets resa. Janne har under hösten 2018 och under vintern planerat och tillsammans med Inge Swartling lagt alla banorna. Så sent som i mars i år så träffade jag Janne på Gran Canaria där Janne bor hela vintern tillsammans med Gunborg, för att prata om de sista detaljerna inför resan.
Allt såg bra ut, men Janne klagade lite på ”ont i magen” när vi åt en lunch tillsammans innan jag skulle åka hem till Sverige igen. Efter att jag åkt hem kontaktade Jannne sjukvården på Gran Canaria med tanke på sitt magproblem, och fick då beskedet att han hade drabbats av en cancer i magen. Snabbt in till sjukhuset i Falun och förberedelser för att åtgärda problemet.
I slutet av maj fick Janne dock beskedet att sjukdomen tyvärr inte går att bota. Ett tungt besked för Janne, men även för oss alla runt omkring. Igår kom beskedet att Janne gått bort.
Jag och kamraterna i Leksands OK har dock tagit beslutet att genomföra årets Veteranresa. Vi vill inte att allt arbete Janne har lagt ned på detta arrangemang skall vara förgäves. Vi vill tvärtom hedra Janne på detta sätt och tävlingarna skall bli ett fint minne av Janne och allt det fina arbete han lagt ned på detta.
Våra tankar går till Jannes familj och Gunborg samt kamrater som stod honom nära.
Janne, du fattas oss......

Text: Alf Lindberg

Saknar du någon artikel här, titta under länken "Nyhetsarkiv"

analytics.google.com