• Aktuellt

SMOL visar oss andra ryggen i år!

(2023-03-01) 
SMOL:s veteraner laddar upp med bowling. Ni ser bara ryggen på gänget. Det är så vi tänker det ska fortsätta under säsongen.
Bara ett par veckor tills vårsäsongen drar igång. Vi är laddade hälsar SMOL-veteranerna.

Bild: Ingegerd Lusensky
Text: Ingegerd Lusensky
 

Det finns många sätt att ladda upp - här är ett!

(2023-02-21) Veteranerna i Nyköping väljer en smakfull väg att ladda upp på.

Nyköpings OK veteraner ser fram mot säsongen som börjar med OK Hällens arrangemang vid Berga Kulle den 14 mars och fortsätter hela året med över fyrtio arrangemang i Sörmland och Västmanland för daglediga. Vintern har trots frånvaro av snö ägnats åt att hålla kroppen och huvudet i trim eller rehabilitering genom flitigt tränande tisdag, torsdag och söndag.
Denna dag fylldes klubbstugan av dryga 30-talet orienterare som efter en runda i skogen fick njuta av semlor från Frei’s bageri, som en uppladdning inför premiären. Stort tack till Elisabeth som fyllde våra energidepåer.

Bilderna: Från vänster, Hans-Ove, Karin, Inga och Gösta Lagnesten.
Text: Håkan Alderud.
 

Snart ny tävlingssäsong - och nya möjligheter

(2023-01-01) Välkommen till en ny tävlingssäsong med många spännande utmaningar.

Ett nytt verksamhetsår har startats och vi skriver 2023. Ett nytt oskrivet blad i vår veteranhistoria skall skrivas. Vad vi redan vet är att säsongen kommer att blandas med både glädje och sorg, men mest glädje. Så är det bara. Men vi gör allt i vår makt för att det skall bli ett bra år oavsett vilka ambitioner vi har inför säsongen. En del krigar för att vara med i topp på resultatlistorna, andra nöjer sig med att bara få vara med och njuta av skogen och trevligt sällskap. Det räcker långt.

Vi efterlyser arrangörer för en del luckor i tävlingsprogrammet. Det gäller speciellt hösten. Här kan det vara problem med att orienteringen krockar med älgjakten. Men vi ser gärna då att arrangörerna ordnar med arrangemang av"sprintkaraktär" istället då vi kan hålla till i närområden kring städer och samhällen utan att krocka med jakten.

För klubbar i Västmanland gäller att ju fler arrangemang man åtar sig under året, ju mer ekonomiskt bidrag från Västmanlands Orienteringsförbund får man vid årets slut.

Välkommen till ett nytt spännande orienteringsår.

Bilden: Göran Larsson Sala OK och Sören Johansson Sala OK. Sören har haft lite otur den senaste tiden med skador och dylikt, men vi hoppas få se honom på startlinjen snart igen.
Text: Alf Lindberg

Saknar du någon artikel här, titta under länken "Nyhetsarkiv"

analytics.google.com