• Aktuellt

Grattis Sten Eriksson - du är "Årets Senior 2018"

(2018-12-04) Idag fick Sten Eriksson i Strängnäs-Malmby OL sitt pris "Årets Senior". 

Men det var en hård kamp ända in på mållinjen. Roger Holmberg Nyköpings OK och Torgny Lundkvist OK Tor, var strax bakom Sten.

Sten har fått, precis som Roger och Torgny, massor med beröm över arbetet han lägger ned för orienteringen i allmänhet, men för veteranorienteringen i synnerhet. Sten är den lojale klubbmedlemmen som alltid ställer upp för klubben. Han är aldrig omöjlig att övertala för att ta ett uppdrag. En ovärderlig kamrat alltså. Vi skall vara rädda om alla dessa kamrater som har röstats fram och ett stort tack till alla som har röstat. 
En sådan här dag är man glad att det finns kamrater som Sten Eriksson. Vi behöver Sten och många fler i vår verksamhet. Jag känner mig inte orolig för framtiden. Det finns så många fler därute som gör ett fantastiskt jobb. Sträck på er!

Till Sten; njut av den här kvällen och även långt in i framtiden, för det här priset är du verkligen värd. GRATTIS Sten.

Text: Alf Lindberg

Första snön visade sig idag - men det blev inga spår!

loading...

(2018-11-29) Precis när det första deltagarna av dagens 134 stycken begav sig till start, så kom de första snöflingorna för denna höst.

Det blev ett litet vitt täcke på marken när vi var på väg hem, men det var knappast något som störde orientering idag. Arboga OK, en klassiker med sin sista tävling för året då man bjuder på tomtar och Lucia, och självklart med glögg och pepparkaka. I år, till skillnad mot tidigare år, så fanns en äkta Lucia med i serveringstältet. Bara det värmde till frusna deltagare vid målgång.

På den också klassiska Jäderskogen hade Håkan Söderqvist och Per-Ivar Möllberg strängat sina banor. Och det hade de gjort bra. Fina stråk på det bästa området på denna karta gjorde att både karta och verklighet stämde bra.

Vi säger ett stort grattis till Liz Porteus som vann E-banan idag. Hon slapp Lars Söderlund som tidigare vunnit denna bana flera gånger i följd genom att Lars valde att springa D-banan istället. Där blev Lars 11:a vilket är ett fint betyg i klassen. Vann gjorde Rune Sandberg.
C-banans segrare heter Bo Lindkvist som nu när säsongen nästan är över, har fått till det ordentligt på slutet. En toppenvecka för Bosse. Dags att ta sig an större uppdrag i vår alltså.
Jag kan inte minnas när Jarl-Erik Palm vann en bana senast, men dagens seger måste kännas skönt. Snuvade den strax före Jerry Holm som bara var 17 sekunder efter.
En annan som verkligen gjorde ett topplopp idag var Kuno Österlund som med sin 2:a plats på A-banan lyckades klämma sig före en annan snabbfotad kille, nämligen Kenneth Johansson. Kuno var bra 24 sekunder efter den så mycket yngre Henrik Olsson. Som sagt, säkert många nöjda deltagare idag.

Nu laddar vi inför finalen på tisdag i Torshälla då det serveras tävling, gröt och prisutdelningar. Glöm inte att anmäla dig(senast 1 dec) via Eventor.

Bilderna: Tomtarna tillsammans med Lucian, Rolf Westerberg som fyllt 80 år och Signar Palm som fyllt 85 år uppvaktades med blommor av Torsten Lund och till sist segraren i "berättartävlingen" Ingegerd Lusensky.
Text: Alf Lindberg
 

Saknar du någon artikel här, titta under länken "Nyhetsarkiv"

analytics.google.com