• Aktuellt

En fin avslutning- precis som den skall vara!

(2019-12-03) Det kunde inte bli en finare avslutning än den de 160 deltagarna fick idag i Åker.

Lagom till avslutningen hade ett litet snötäcke lagt sig över tävlingsområdet. Snön var inte till besvär, men lyste upp i decembermörkret tillsammans med deltagarna  och gav den fina känslan att snart står julen för dörren. För att rikigt förstärka den känslan, så var tjejerna i köket utrustade med som sig bör, en mysig tomteluva.

Idag var det lite annorlunda tävling än den vi är vana vid. Gemensam start med olika starttider för de 5 banorna. Inga gafflingar på banorna vilket gjorde att många kunde dra lite nytta av framförvarande löpare, samt spår i snön. Men lika roligt var det ändå. Det spred ut sig bra på sträckorna med olika vägval på många sätt.
På längsta banan, bana A lyckades P-O Ivarsson Haninge SOK få fram längsta armen före Claes Ögren OK Nalle. 
Extra kul att två tjejer, på bana B och bana E lyckades vinna. På B var det Karin Gustafsson Strängnäs-Malmby OL om än med bara 6 sekunder före Peter Ljungström Västerås SOK och Anders Sohlberg OK Södertörn. 
På C-banan var det Lars-Erik Thofelt OK Klemmingen som vann före Rune Jonsson Västerås SOK.
På bana D var det snubblande nära att ytterligare en tjej hade vunnit, nämligen Eva Hogréus OK Tor men Björn Belfrage Köping-Kolsva OK hann före.
Slutligen på bana E var det Karin Carlsson Nyköpings OK som drog det längsta strået. Karin var endast 2 sekunder före Eva Lundqvist OK Tor.

Efter en skön dusch var dags att sätta sig vid det dukade bordet med julgröt, skinkmacka, ostmacka och kaffe med pepparkakor. Mycket jobb för tjejerna i köket, men ack så uppskattat av deltagarna. Den här fina traditionen måste vi rädda om. En personlig önskan inför nästa år, om det går, är att få gafflade banor. Kanske en "fjärilsslinga" på banan som skapar lite extra spänning i tävlingen.
En sådan här dag tror jag att våra "flyttfåglar" (OL-kamrater) som befinner sig i södra Spanien just nu, är lite avundsjuka på oss. Men vi sänder dem en "varm" hälsning till dem alla.

Idag var det också dags att dela ut priset som "Årets Senior" till den välförtjänte Åke Mjöberg från Västerås. Vi säger "GRATTIS" Åke, det är du värd. Tvåa i omröstningen var Roger Holmberg Nyköpings OK och trea Gittan Jonsson Kjula IF.
Ett hedersomnämnade gick till de personer som var involverade i räddningsinsatsen av Rolf Mathisen. Vi skickar samtidigt en hälsning till Rolf här och nu. Vi ses i vår!

Karl-Robert Moqvist delade också traditionsenligt ut sitt  årliga pris, i år i form av en tomte. Dragningen gjordes av Åke Mjöberg och den som vann var Elisabeth Eriksson Nyköpings OK.

Karl-Robert Moqvist och jag(Alf Lindberg) riktar ett STORT tack till alla arrangörer för årets fina insatser. Många och roliga tävlingar, många och fina minnen tar vi med oss in i det nya året. Vi glömmer dock inte bort att skänka en tanke till dem som nu längre inte finns med oss. De finns alltid i våra tankar och berikar våra liv när vi nu går in i 2020 och en ny tävlingssäsong. Vi ses i vår!

Bilderna: överst Åke Mjöberg, mitten Elisabeth Eriksson och Karl-Robert Moqvist. Längst ned dagens duktiga tjejer i köket. Ingen nämnd, men ingen glömd. Tack!
Text: Alf Lindberg


PS: Grattis Tove Alexandersson till Bragdguldet. Det är du verkligen värd. Och du har genom din bragd också visat upp vår fina sport för hela svenska folket.

Saknar du någon artikel här, titta under länken "Nyhetsarkiv"

analytics.google.com