• Aktuellt

Det blev en fin start på höstsäsongen!

(2019-08-06) Det kom 208 deltagare när Norbergs OK startade upp årets höstsäsong.

Det stora antalet deltagare har sin förklaring i att det var ett samarrangemang med Dalarna vilket bidrog till det stora antalet. Kul.
Men även att det fanns gott om "juniorer" i resultatlistan. Många har fortfarande semester kvar, och passade då på att vara med på ett av våra fina arrangemang, nämligen Veteran-OL som har spridit sig över hela landet och är idag en omfattande verksamhet. En stor social betydelse för deltagarna, men även hälsoaspekterna bidrar att så många och pigga pensionärer är med varje vecka.

45 deltagare på bana A(1) är ovanligt mycket. Här toppade hemmalöparen Mathias Nyström före Ola Jernström. Man får leta långt ner i listan innan en +65 dyker upp.
Thom Sandvik, normalt en vinnare på A-banan, sprang idag bana B och vann, endast 2 sekunder före Bengt Söderqvist.
C-banan hade nog rekord idag i antalet startande! Hela 74 stycken. Snabbast var Vilho Rokka. Men vår egen Ove Ek (KKOK) var här tvåa vilket är imponerande. O-Ringen har gjort nytta!
Tord Halvarsson kunde utropa sig som segrare på D-banan idag före Inge Gustavsson.
Svante Olsson drog det längsta strået på bana E.

Hur var det i skogen då? Överaskande fint må jag säga. Bra sikt och de som kan "trycka på" lite i uppförsbackarna, hade en liten fördel. Vi andra fick nöja oss med att följa med på kartan. Det gick bara det med. En fin start på höstsäsongen med andra ord.

Bland alla besökarna idag fanns många celebra personer. En av dom var legendaren inom orienteringsvärlden, nämligen Bertil Norman. Bertil fyllde nyligen år och i samband med födelsedagen fick Bertil en tävlingsarena uppkallad efter sig. Vid Brunnsjöberget i Dalarna finns numera "Bertil Norman Arena". Det är han värd. En sådan fin utmärkelse lär jag aldrig få, men jag är stolt över att ha Bertil som vän. Tack Bertil!

Dagens bild: Bertil Norman till vänster och dagens sekretariat till höger.
Text: Alf Lindberg

Saknar du någon artikel här, titta under länken "Nyhetsarkiv"

analytics.google.com