• Aktuellt

Idag blev det mycket snack om nästa års resa!

(2021-06-16) Det blev även jobbigt på tredje etappen trots den fina terrängen.

Något snällare höjder idag vid Långlet. Men alla var rejält trötta vid målgången. Men väldigt nöjda med terräng och banor.
Allt flöt på bra idag. Inga incidenter, inga borttappade deltagare, jag och mina medhjäplare är väldigt nöjda med dagen.

Annars så blev den stora snackisen idag vart nästa års resa skall gå. Många gissningar på olika platser. Men jag hörde en svag gissning som lät väldigt bra. Jag ber att få återkomma i frågan.

Nu laddar vi för stafetten imorgon. Ni som inte är med där kan springa en öppen bana. Och glöm inte att hämta ut era priser imorgon. Min kära fru Christina kommer att lämna ut dessa vid ett bord intill sekretariatet.
Välkomna!

Text: Alf Lindberg

Fantastiskt fint tyckte alla idag - men jobbigt

(2021-06-15) Det blev en fin vändning vädermässigt när andra etappen av årets Veteranresa gick av stapeln i höjd med Bonäs.

Hela 208 deltagare tog sig i mål med varierad framgång bland sanddynerna strax utanför den vackra byn Bonäs idag. Lite ovan terräng för oss "sörlänningar" men ack så uppskattande. Mycket beröm, precis som igår fick banläggarna. Men det är inte enkelt ändå. Det gäller att hålla reda på vilken grop man befinner sig i.

Och då syftar jag på en deltagare som vi fick vänta en bra stund på. Personen ifråga dröjde så länge att jag fick ta fram telefonen och kolla om hen hade glömt att stämpla ut! Personen hade inte glömt att stämpla ut. Hen var fortfarande ute i tävlingsområdet. Nåja, synd att säga att det var tävlingsområdet. Jag fick kontakt med hen via mobilen (vilken tur att den fanns med) som då uppgav att hen befann sig på "Bygatan" i Bonäs. Jag skickade en kurir som med bil hämtade upp personen till slut. Alla till slut tillbaka och välbehålla. Skönt.

Imorgon onsdag blir det liknande terräng som idag. Vädermässigt så lär det bara bli bättre enligt SMHI. Det tackar vi för. 
Det har börjat spekuleras vilt om vart nästa års "Veteranresa" går. Jag tänker inte avslöja något än, men platsen dit vi skall har vi aldrig tidigare varit på och det är en underbar "sommarplats". Mer ledtrådar kommer framöver.

Bilden: Ett gäng "östgötar" njuter av dagens etapp.
Text: Alf Lindberg

Äntligen är Veteranresan 2021 igång - men med regn första dagen

(2021-06-14) Efter många långa prövningar så är årets Veteranresa igång.

Först var det pandemin som ställde till 2020 så fick ställa in förra årets resa. Vi tog ett nytt tag för att försöka genomföra resan 2021 istället. Det var på vippen att den var tvungen att ställas in i år igen. Många restriktioner var det vi fick anpassa oss till för att klara arrangemanget.

När det endast var timmar kvar innan vi skulle åka upp till Mora så kom nästa dråpslag. Det brinner i skogen på etapp 2! Ånej, tänkte jag. Skall vi stupa på mållinjen när vi nu har kommit så här långt? Som tur var så kom räddningstjänsten snabbt till Bonäs där branden hade utbutit. Tillsammans med MSB:s 2 helikoptrar så fick man branden snabbt under kontroll.

Det betyder nu att vi genomför tisdagens etapp vid Bonäs som planerat.

Jag rekommenderar Er deltagare att hålla koll här på hemsidan ifall det blir några förändringar.


Text: Alf Lindberg, 076-10 40 961 eller alf.lindberg@koping.net 

Lite praktiska saker att tänka på under vistelsen i Mora.

Först, hjärtligt välkommen till årets Veteranresa som i år är förlagd till Mora. Det är inte av en tillfällighet vi är här igen, utan anledningen är att vi var så nöjda med allt vi upplevde när vi var där för 4 år sedan. Fin terräng, bra banor, en underbar Buffé (som i år p.g.a. pandemin) inte blir som det var tänkt. I år får alla som har beställt hämta ut ett "Buffépaket" från restaurangen och sedan sitta utomhus på de fina gräsytorna och njuta i kvällsolen. Ni som har beställt Buffén, betala helst med Swish i förväg (så slipper vi långa köer) vid avhämtningen. Ni som inte har Swish, det går bra att betala med bankkort också. Läs även PM:et.

På torsdag när tävlingarna är över så har jag fått tillstånd för alla som vill, att åka till Mora Parken och duscha i anslutning till campingen. Prata med receptionen innan så får Ni en kod för att komma in där.

Har Ni köpt ny SI-pinne och därmed fått ett nytt nummer, gå till sekretariatet INNAN du startar och berätta det. Vill du byta bana! Meddela också det INNAN du startar.  

I samband med stafetten skall Ni som deltar hämta ut nummerlappar. Gör detta i sekretariatet senast kl. 09.30 på torsdag. Ni som deltar på stafetten kommer att prickas av innan Ni går in i startfållan. Allt för att säkerställa att rätt SI-nummer stämmer med sträckan.
Ni som deltar på "Öppna" banor kan i lugn och ro starta från kl. 09.30. 

Jag vill också (fast det borde vara onödigt) påpeka vikten av att respektera "förbjudna områden" under tävlingsdagarna. Gäller speciellt på måndag och sprinten.

Det skall också delas ut priser till segrarna efter avslutade tävlingar. När det gäller segrarna i respektive dam-och herrklass/bana, så hämtar Ni ut dessa i samband med stafetten. Segrarna på stafetten får sina pris på torsdag efter avslutad stafett.
Det kommer dessutom lottas ut ett antal priser:
2 priser gällande "fri övernattning för 2 personer" på Mora Parken under 2021.
15 presentkort från Letro Sport (delas ut till deltagare som inte har vunnit något annat pris under dessa dagar.
3 snygga Sportväskor från Letro Sport.
Totalt delas 40 priser ut.

Alla dessa priser kan hämtas ut i samband med stafetten på torsdag. Skulle pristagaren inte finnas på plats då så kan överlämningen ske vid något annat tillfälle. Prislistan kommer att publiceras på onsdag (16 juni) här på hemsidan.

I år är det första gången som vi delar upp deltagarna i "startgrupper". Det är pandemin som har ställt till det och det har vi bara att anpassa till. Det har Ni som veteranorienterare visat under hösten 2020 och våren 2021 att Ni behärskar till fullo. Vi fortsätter med det även under dessa tävlingsdagar. Nästan alla deltagare är fullvacinerade men vi är ändå försiktga mot varandra och fortsätter att hålla avstånd och tvätta händerna. Allt i respekt för varandra. Det blir inga resultat på Arenan som vi haft tidigare, men jag lovar att ladda upp resultaten så fort sista deltagare gått i mål på respektive etapp.

Till sist en glad nyhet! Det blir en "Veteranresa 2022" också. En orienteringsklubb har hört av sig och är villig att ta på sig uppdraget att lägga banor o.s.v. nästa år. Det allra bästa med det är platsen där tävlingarna kommer att äga rum är att det är en fantastisk fin plats att vara på under sommaren. Jag avslöjar inget mer än så länge. Boka redan nu in 13-16 juni 2022.

Till sist önskar jag Er alla en fin vistelse i Mora under dessa 4 dagar. 

Saknar du någon artikel här, titta under länken "Nyhetsarkiv"

analytics.google.com