• Aktuellt

Har ni sett någon kontroll här i närheten?

(2017-10-17) "Det sägs att det skall finnas en kontroll här uppe på höjden. Har ni sett någon"? undrar deltagaren här på bilden.

Mörka åskmoln och regn hängande i luften. Rapporter om köer i Stockholm och Södertälje. Windowsuppdatering som medförde manuell registrering i början. Börjar inte bra för oss ute i periferin. Vi blir nog inte mer en ca 70 st idag. Vi missbedömde våra OL-polare. Det blev rekord för OK Måsen, 121st idag. Femöre suger. Denna småskurna kustterräng lär man sej aldrig helt. Det finns många möjligheter till variation av banor. F ö bra betyg för banor mm. När jag var ”utanför ringen” så passade Karl-Robert på att boka in oss, tillsammans med banläggaren Hasse, på två tävlingar nästa år. Således vankas badmöjligheter 180814 och 181009. Vi har gott om vatten. Östersjön omringar oss här.  
Hört vid registreringen: ”Kan jag få B om C, det var D.

PS. Bifogar en bild från mål med en bit av Östersjön, Marsviken, i bakgrunden. En bock är inte fel ibland. DS.

Text: Gunnar Carlen.
Bild: Gunnar Carlen. 

Undertecknad hade den fina möjligheten förra året att var med på denna tävling. Stark kuperad kustnära terräng med väldigt fina höjder i anslutning till Östersjön, gör att man saknade dagens tävling. Hade varit kul att få medverka även i år, men tyvärr. Det går fler tåg....
Ni som är intresserade av historia kan titta in på "5-öres Fortets" hemsida HÄR för mer info.
Till sist: Tack Gunnar för informationen. Jag blir glad när ni kan skicka bild/er och lite text på tävlingar som jag inte kan vara med på. Det uppskattar jag.
Alf Lindberg

Finns det dåligt väder? - Nej, inte för oss!

(2017-10-12) Lars Söderlund vid dagens start får idag symbolisera den glädje det fanns bland deltagarna trots "dåligt" väder idag.

136 tappra deltagare dök idag upp när Hallstahammars OK arrangerade tävling strax norr om ishallen i Hallsta. Nu kanske deltagarna inte är tappra, utan entusiastiska veteranorienterare som varken bryr sig om om det regnar och blåser. När Hallstahammar sist arrangerade så var det också dåligt väder. Otur förvisso, men det verkar inte som deltagarna bryr sig om dåligt väder. De kommer ändå. Ja, ända ifrån Nyköping och Säter kan jag konstatera idag. Kul!

Jag har inte detaljstuderat alla banorna, men de som sprang på dessa uttryckte att terrängen var överlag fin och lättsprungen. Så var det även på bana A, fast det fanns inslag av steniga partier i början. Normalt är det inget problem. Men när man har lite ont i knät, det är slipprigt på stenarna och man vill inte ramla i onödan, så blir det lite besvärligare att ta sig fram. Åtminstone för mig just nu.

Då finns det andra som tar sig fram betydligt fortare fram i skogen. På bana A Lars Jakobsson Västerås, bana B Stig Borg Ärla,  bana C Per-Ivar Möllberg Arboga, bana D Barbro Möllberg Arboga och Åke Liljebrand Virsbo på bana E.
Som sammanfattning kan man säga att trots vi har varit här så många gånger i samma område, så inser nog merparten av deltagarna idag, att det går att bomma ändå. Vi kan nog springa många gånger till här innan vi kan säga att vi hittar här!

En helt annan sak! Det har tidigare förts fram synpunkter på att "torsdagstävlingarna" där vi erbjuder (oftast) kaffe med mackor, att vi bör höja startavgiften med 10 kr för att täcka kostnaderna för denna. Det innebär inte att arrangören skall öka sina intäkter, utan att man inte går back på den delen. Förhoppningsvis skall en höjning innebära god kvalitet på inköpen av kaffe, mackor och pålägg. 
För att se hur opinionsläget är för en eventuell höjning av startavgiften inför nästa år, så finns en röstsedel på höger sida. Gå in och rösta nu. Ju fler röster, dessto bättre beslutsunderlag får vi.

Bilden: Lars Söderlund Hallstahammar.
Text: Alf Lindberg

Saknar du någon artikel här, titta under länken "Nyhetsarkiv"

analytics.google.com