• Aktuellt

Plevnahöjden i Malmköping - en klassiker numera

(2018-10-11) Att tävlingen på Plevnahöjden i Malmköping lockar visar dagens antal startande, nämligen 198 stycken.

Under mina år som veterandeltagare så har jag besökt och tävlat på denna höjd vid ett antal tillfällen. Jag minns också att OK Nalle, eller var det OK Tjärnen, hade en nationell tävling här för några år sedan. Minns också att vi har pulsat i djup snö och även haft gemensam start på höjden.
Plevnahöjden upphör aldrig att locka en orienterare, så även idag. Visst, området känns bekant numera, men det gäller ändå att hålla tungan rätt i mun och välja de bästa vägvalen. För er som inte har varit här vill jag bara förtydliga att här finns rejäla backar. Tur att det inte är så öppen terräng i backarna så att man med gott samvete kan gå i vissa partier utan att bli avslöjad.

Alla besök jag har gjort i Malmköping har varit inspirerande. Så även idag. Ett fantastiskt höstväder omringade deltagarna som kom både från Östergötland och Stockholm idag. Västmanlänningar och Södermanlänningar inräknade förstås. Trevliga banor som vanligt och kontrollpunkter som inte innebar några problem.
Vi veteranorienterare är snälla och hjälpsamma. Så när det första deltagarna kommer i mål och berättar att kontroll 36 idag inte gav någon signal, så vill man ju berätta det för sekretariatet. Helt rätt. Men det uppstår en lustig situation när mottagren av denna information i sekretariatet får det upprepats av deltagarna ca 140 gånger under tävlingen. En sak är säker, informationen har gått fram.

Hur gick det idag då? Ja, på A-banan behöver man inte fundera så mycket över det. Den omöjlige Hans-Ove Eriksson tog hem segern även idag. Han är omöjlig den mannen. Jag undrar vad han käkar till frukost? 
På bana B var Mats Gärling snabbast i en hård kamp med Stig Borg. Kul idag var att Moncia Svärd vann på C-banan och att Anita Johansson blev 3:a endast 45 sekunder efter. Bra av tjejerna av visa sig i toppen på listan. Bosse Lindkvist lyckades klämma sig mellan dessa båda.
Lennart Karlèn(vår duktige fotograf från Västerås) vann på D-banan i hård kamp med Per Wiig.
Göran Svärd vann på E-banan idag. Göran har varit och är lite konvalecent fortfarande efter en skada men är snart tillbaka på högre höjder snart( bana B brukar vara hans hemvist). 

Tack till dagens arrangörer för en fin upplevlelse(som vanligt) i Malmköping. Jag fick varmvatten trots sen ankomst till duschen och jag behövde inte klättra genom fönstret för att ta mig ut från duschen(som 100-åringen gjorde i filmen) utan använde dörren som man brukar göra!

Bilden: Lars-Olov Petterson från Arboga som var en av dagens deltagare här omgiven av son och sonhustru som brukligt är.
Text: Alf Lindberg

Kustnära orientering i Oxelösund med bad!

loading...

214 deltagare idag på Hallstahammars hösttävling

(2018-10-04) Man skall inte gå över ån för att hämta vatten, men ibland måste man passera den.

På A-banan idag fanns en stor bäck/vattendrag som skulle passeras ifall man gick på "strecket". Vid tidigare tillfällen(jag har varit här förr) så är det vattendraget vanligtvis svårt att passera eftersom den är bred, djup och innehåller mycket vatten. Men efter den här torra sommaren så var bäcken/vattendraget bara lite fuktigt i botten. Inga problem alltså.

Och inga problem för min egen del idag på A-banan. Riktigt kul idag med många kontroller( 15 st. på A-banan) och bansträckningen var gjord med omsorg, inga svåra/steniga partier. Och lägg därtill en fin höstdag med många, extra många idag, deltagare som fick ett bra träningspass återigen.

Problem dyker alltid upp, och så även idag. Jag fick med mig hem en resultatfil som vid uppladdningen på Winsplit har "gråmarkerade" siffror på alla kontroller. Inbördes placering på de olika klasserna stämmer och även sluttiderna. Men det är något mystigt med sträcktiderna! Jag skall under eftermiddagen försöka få kontakt med Kjell Mjöberg så får vi se om vi kan fixa till det!

Snudd på rekord idag på bana E med 19 deltagare där Nils Johansson var snabbast. På bana C var det hela 69 deltagare! Man fick åka iväg och trycka fler kartor på den banan. Så många som var med på bana C idag, så många var vi sammantaget när jag själv började delta på dessa evenemang. Vann gjorde Hans Bergström med endast 6 sekunder tillgodo till Sven Danielsson.
Roligt var det på bana D där en tjej vid namn Ann-Sofi Sandvik klämde sig in före alla grabbarna på den banan. 
På bana B den ständige tvåan Pernilla Klemets, så även idag. Snuvad på segern av klubbkamraten Kenneth Larsson. Kenneth ännu så länge inte riktigt kvalificerad i dessa sammanhang. Ett par år till, sen så....
Vem tog då hem segern på bana A? Stefan Bjurstedt och Michael Wickström må ursäkta, men den moraliske segeraren är Thom Sandvik. Det är så här på våra tävlingar, en högre ålder ger fördelar i resultatlistan.

Två löpare blev felstämplade eftersom de glömde att stämpla ut idag. Missa inte det nästa gång! Inte bara för att ni inte får något resultat, ni blir "kvar i skogen" också vilket kan skapa problem.

Bilden: Från en av de vackra slussarna i Hallstahammar idag.
Text: Alf Lindberg

Saknar du någon artikel här, titta under länken "Nyhetsarkiv"

analytics.google.com