• Aktuellt

(2024-04-11) Det lät inte så lovande vädermässigt inför dagens övningar utanför Torshälla. Men vi hade tur.

Väl framme på tävlingsplatsen så upphörde regnet som ihärdigt hade hamrat på bilrutan under väg. Skönt, lite kyligt så underställströjan satt inte ivägen.
Om jag inte helt minns fel så hade vi en "SMOL-kavel" här för drygt 10 år sedan! Jag minns inget av terrängen idag, men kunde konstatera att OK Tor bjöd på fin terräng och bra banor. En del tuffa stigningar upp till några kontroller, men ack så fint när man väl hade kravlat sig upp.

Tävlingsområdet ligger nära Mälaren och ett stort fritidsområde omgärdar skogen. Vi tar gärna en tur tillbaka hit om det är möjligt framöver.

Hur gick det idag?
Snabbfotade Kenneth Johansson/EOL tog hem segern på bana A. Bästa tjej här var Inger Onsbring/EOL.
Per Samuelsson/OK Enen klart snabbast på B-banan. Lena Larsson/Sala OK bäst av tjejerna. Bana C toppades av Sten Eriksson/SMOL. Inga Johansson/Nyköpings OK bäst av tjejerna.
På bana D var Per Gustavsson bäst och av tjejerna Gunilla Johansson/EOL. Alf Lundkvist från hemmaklubben OK Tor bäst på E-banan.

Text: Alf Lindberg

Kamraterna i Katrineholm bjöd på gruvlig terräng och strålande väder!

(2024-04-09) Det bjöds på "gruvlig" terräng när vi idag besökte Kanntorp strax söder om Sköldinge idag.

Det var 137 sugna orienterare som dök upp idag för att prova på dagens banor. Det har sagts mig att området vi var på idag är ett gammalt gruvområde. Det kan nog stämma eftersom många deltagare ofta "kom ur kurs"! Kan det vara gammal järnmalm som spökade med våra kompasser idag?
Hur som helst, så var detta område helt nytt för mig. Jag kan inte påminna mig om att vi varit här med veteranorientering någon gång tidigare! Kan så vara, men i så fall före min tid. 
Jag vet inte om det vara det vackra vädret (12 grader varmt när jag startade, 17 grader när jag kom i mål) som påverkade mig, men jag upplevde terrängen som väldigt bra. Jag hoppas att ni alla andra hade samma känsla.

Nu är vi alltså igång på allvar med årets tävlingar. Det började med snö, men idag var vädret på vår sida. Än är det många dagar kvar av april, och min erfarenhet säger mig att det kan komma mer snö längre fram. Vi får hoppas vi slipper det. Enligt forskarna så blir det bara varmare framöver.

Så hur gick det idag då?
På A-banan var Roger Engman/IFK Norrköpings OK snabbast. På B-banan Jan Grann/Arboga OK. Per Ljung/Centrum OK var överlägsen på bana C. En kvinnlig segrare på bana D genom Inga Johansson/Nyköpings OK. Slutligen på bana E var Vincent Liljekvist/IF Rune först in till mål.
Bra kvinnliga insatser idag gjorde Marianne Arnholm/EOL på bana E där hon blev tvåa. Agneta Nilsson/EOL, även hon tvåa fast på bana C. Mari-Louise Lundgren/NOK på bana B och Inger Onsbring/EOL på bana A är också insatser som skall ha beröm.

Bilden: Tre glada parkeringsfunktionärer som hälsade alla deltagare välkomna idag.
Text: Alf Lindberg

"Sörmlands OL-veteraner" har haft årsmöte

(2024-04-02) I samband med SNO:s veterantävling den 2 april höll föreningen Sörmlands ol-veteraner sitt 35:e årsmöte.

Det väl förberedda årsmötet genomfördes under rutinerade ordföranden Karl-Roberts ledning. I styrelsen avgick Leif Thorsson, OK Grip, efter många år som vice ordförande. Som ny ledamot invaldes Claes Nideborn, Nyköpings OK.
Revisorn Kjell Carlsson föredrog en "ren" revisionsberättelse och föreslog ansvarsfrihet för styrelsen för det gångna verksamhetsåret, vilket årsmötet också godkände. Ingegerd Lusensky, SMOL, avgick efter många år som valberedningens sammankallande och ersattes av Margareta Lundh, SNO.
Innan mötet avslutades avtackades Leif och Ingegerd för sina mångåriga insatser i föreningen.  

Foto: Hans-Ove Eriksson, bilden: Ordförande Karl-Robert Moqvist går igenom dagordningen för årsmötet.
Text: Hans-Ove Eriksson.

Saknar du någon artikel här, titta under länken "Nyhetsarkiv"

analytics.google.com