• Aktuellt

Lyckad start när SMOL arrangerade första tävlingen!

(2018-08-07) En bättre start på höstens tävlingar än vi hade idag kan man knappast önska sig!
Extra info publicerad 22.45: Under eftermiddagen upptäckte vi att Bana C hade märkliga sträcktider idag. Anledningen var att 2 deltagare hade sprungit Bana D men var registrerade på Bana C. Eftersom tävlingssystemet bara visar alla gemensamma stämplingar, så försvann 5 kontroller från Er övriga som sprang Bana C. Nu har jag hittat felet och uppdaterat resultatlistan igen.

Strängnäs-Malmby OL bjöd in till vackert väder, nyritad karta, bra banor och fin terräng när man stod som värd för höstens första tävling. Var det sommaruppehållet eller något annat som lockade idag? Hur som helst, snudd på tisdagsrekord när hela 170 deltagare dök upp idag. 

Men det började inte så bra för många. Redan på väg till start gick man "vilse". Många deltagare (talas om ett 40-tal) var för upptagna eller bara inte så fokuserade, för man såg inte startsnitseln och gick fel en bra bit innan man upptäckte det. Se bilden ovan tagen av Görel Svedestam.

Någon bra start fick inte heller Anders Waldemarsson (enligt hans egen utsago) från Köping-Kolsva OK som idag sprang sin första tävling på veterantouren. Anders blev nyligen pensionär och har under en lång tid sett fram emot detta ögonblick. Anders hade en mentor med sig idag, nämligen Leif Wadman som gjorde sitt bästa för att få Anders på rätt köl. Med facit i hand så vet jag inte om hans lyckades så bra! Anders är så pass rutinerad att han snart är inne i rutinerna och då kan fokusera mer på orienterandet.

Lyckades gjorde däremot dagens vinnare på respektive bana. Om vi börjar med E-banan så visar lång erfarenhet och rutin att man kan komma långt. Ingrid Lundin visade det idag och vann den banan.
Mats Eriksson vann D-banan med en segermarginal på över 7 minuter. Mats brukar normalt springa andra banalternativ, så sommaruppehållet har kanske påverkat valet av bana!
Jag tycker det är så roligt när man hittar tjejer högt upp i resultatlistan eftersom de springer samma bana som grabbarna. Idag var det Inga Johansson som visade var "skåpet skall stå" på C-banan. 
När det gäller B-banan så verkar Stig Borg nästan omöjlig att slå där. Idag vann Stig med drygt 2 minuter före Anders Sundström.
När det så gäller A-banan så räknar jag bort Tommy Holmèr och Anders Lillstrand som var i topp på den banan. Inget ont om dessa pojkar, men de är bara "juniorer" och har långt kvar innan man är kvalificerad för att kallas "Veteran".
Den moraliske segraren blev istället Hans Aurell som med knappast minsta marginal vann över Kenneth Johansson.

Bilden: Leif Wadman och Anders Waldemarsson.
Text: Alf Lindberg

Saknar du någon artikel här, titta under länken "Nyhetsarkiv"

analytics.google.com