• Aktuellt

Stor uppslutning i Oxelösund idag!

(2019-10-01) Rapport från OK Måsen 191001:
 
På en kontrolltät bana med en nyritad Jogersökarta, strålande sol och en frisk västlig vind tampades 136st OL-fantaster. Vi kunde notera deltagare från såväl närområdet, Östergötland, Västmanland och Stockholm. Kul!
Med 11st funktionärer rodde vi det hela i land. Administrationen levererade lite intressant statistik enligt nedan.
 
Antal startande: 136
Anmälningsavgifter: 4 850 kr + en gammal ogiltig tjuga.
Tävlingsavgift till Soft: 190 kr
79 personer duschade och 57 personer satte sig svettiga i bilen och åkte hem och sparade 10 kr.
Av betalningarna var 1 300 kr (33 personer) via Swish och 3 550 kr kontant. Mycket glädjande att antal betalningar med Swish ökar.
 
Bilden: Några av dagens funktionärer.
Text: Gunnar Carlén.

Dagens "Antikrunda" kändes väldigt fräsch!

(2019-09-26) 139 deltagare på dagens tävling strax sydväst Nykvarn är säkert nöjda idag!

Södertälje-Nykvarn OF hade valt att välja sin tävling idag i samma område där vi sprang en nationell tävling förra året. Här hade banläggaren Greger Wedin lagt ner all sin kraft för att göra deltagarna nöjda. Och han lyckades!
Fast inledningsvis kunde det gått åt "pipsvängen". För några år sedan för Er som minns, så skulle Greger sätta åt en målenhet för målstämpling. Det var det att ingen, inte heller Greger hade kontrollerat enhetens status vilket innebar att när alla "målstämplade" så tömdes alla SI-brickor för deltagarna. Ingen kul upplevelse för någon.
Idag var det nära igen. Men Greger som nu hade lärt sig läxan, kunde snabbt korrigera problemet. Idag gick det klockrent.

På tal om klockor och tid. Jag undrar vad Kenneth Johansson käkar till frukost? Tigerkött och taggtråd? Någonting torde det vara eftersom han kan fara runt i skogen idag på A-banan som mätte 4,2 km på en tid av lite drygt 36 min!
Som inte det var nog. Kuno Österlund, 81 år och går in som 3:a bara 4 min efter. Vilken kille! Och honom skall man möta nästa år på nationella tävlingar när jag byter klass till H75, för Kuno lär nog inte springa H80 nästa år heller. Mamma mia!

Jan Lindgren knep första platsen på B-banan idag, men Karin Gustafsson var inte långt ifrån. Killarna har svårt att hålla Karin bakom sig på varje tävling. Men ingen är förvånad, Karin går säkert som tåget. Fast både Karin och SJ kan "missa" ibland.

Stig Thorsson brukar vara i topp på C-banan. Så även idag. Leif Jansson var dock inte långt efter.
Inge Gustafsson från Strängnäs var överlägsen på dagens D-bana. Ingen överaskning det heller. Ulf Eskilsson vann på E-banan men Dagny Andersson var inte långt efter.

Till sist Greger, det här gjorde du bra. Fina banor, men framför allt, vilken kalasterräng du bjöd på. Vi kommer gärna tillbaka hit igen.

Bilden: Gunborg Sundberg, Monica Svärd och Göran Svärd njöt av dagens övningar.
Text: Alf Lindberg

Södermanland tog hem distriktsmatchen-igen!

(2019-09-19) Det kom 200 deltagare idag när slaget om vilket distrikt som är bäst skulle avgöras.

Södermanland har, utan att förringa deras kompetens, lite försprång eftersom de är fler deltagare än vi (Västmanland) när poängen skall räknas fram.
Slutresultatet blev 200 poäng till Södermanland och 164 till Västmanland. Vi säger grattis till Södermanland än en gång. Men nästa år, då Ni!

 Om vi tittar i klasserna så vann Lena Larsson i D65 för Västmanland. Inte så konstigt eftersom Södermanland inte hade någon i klassen.
I D70 var som vanligt Karin Gustafsson överlägsen för Södermanland. I D75 vann snabbfotade Anita Johansson för Södermanland. I D80 Harriet Karlsson Södermanland.
I H65 var Claes Ögren överlägsen för Södermanland. I H70 Hans-Ove Eriksson bäst som vanligt för Södermanland. Rolf Skoglund Södermanland drog det längsta strået i klassen H75. I H80 var det 20 startande idag. Så många brukar det inte finnas på vanliga nationella tävlingar i den klassen. Imponerande. Här var snabbfotade Kuno Österlund för Västmanland snabbast. I H85 suveränen Alf Lundkvist Södermanland bäst i klassen. 
Därutöver var det många som sprang öppna banor och därmed bidrog med 1 poäng per startande. För Västmanlands del räckte det inte i alla fall. Södermanland vann!

Vi sysslar som sagt med "fot-orientering" på våra veterantävlingar. När man orienterar så är riktningen av stor betydelse. Det vet alla. -"Ska jag springa höger eller vänster, det är frågor som dyker upp i skallen varje gång man är ute i skogen. Politiskt kan man vara "vänster- eller högerorienterad", men hur gör man när man "bara" är högerorienterad? Det var nämligen Greger Wedin idag när han vid starten upptäckte att han hade 2 högerdojor på fötterna! Det måste bli en dragning åt höger vid varje kontroll? Eller hur kompenserade han det?
Hur som helst, Greger lyckades motverka "högerdragningen" på ett ganska bra sätt för han hamnade mitt i dagens resultatlista. Ett litet tips till Greger! Måla vänsterskon röd och högerskon blå så slipper du detta problem i fortsättning.

Låt mig till sist uttrycka min beundran för denna skog. Jättefint och med dessa fina banstråk idag så blir upplevelsen ännu bättre.

Bilden: Greger Wedin och hans berömda skor.
Text: Alf Lindberg

Saknar du någon artikel här, titta under länken "Nyhetsarkiv"

analytics.google.com