Bilden visar delar av den styrelse som är vald för 2024.
Från vänster: Greger Wedin, Hans-Ove Eriksson, Karl-Robert Moqvist, Inga Johansson, Berit Edengren, Claes Nideborn och Stig Borg.

Detta visste ni inte om tävlingsområdet igår!

(2024-04-10) Apropå tävlingen igår utanför Sköldinge där jag nämnde att det funnits gruvverksamhet där tidigare. 

Jan Burell som är duktig på mycket av historia bl.a. hörde av sig idag med spännande bakgrundshistoria om platsen.

Om ni klickar på bilden så kan ni läsa mer om gruvorna i Kantorp

Bilden: En av lavorna i Kantorp.
Text: Alf Lindberg och Jan Burell.

Idag växte man med besked-det kändes bra!

(2024-03-28) Ärla IF startade upp årets andra tävling för säsongen 2024 med ett strålande väder.

Det bjöds på sol och ca 10 grader varmt i luften när vi samlades vid Löta handelsträdgård strax norr om Ärla. Hela 140 anmälda vittnar om att det finns ett stort behov att komma ut och röra på sig.
Ärla IF hade förlagt Arenan vid Löta handelsträdgård som blev en utmärkt plats att vara på. Kanske anspelade platsen på behovet att "växa" inom orienteringen! Jag tror inte att det hjälper, vi kommer förmodligen bomma lika mycket ändå, trots det "närande" som en handelsträdgård kan erbjuda. Som orienterare kanske det inte hjälper, jag tror att våra kära vårväxter gläds dessto mer. Men kul hade vi idag ändå.

Efter en inledande skogsorientering så passerade vi delar av Ärla samhälle för att ta sig upp på andra sidan med härlig tallskogsterräng med god sikt. På väg igenom samhället så fanns deltagare som tog sig tid att stanna och prata med ortsbor om vad vi höll på med. Det känns trevligt, att få vila och samtidigt sprida lite information om vår fina verksamhet.

Hur gick det idag då?
Hela 16 deltagare på bana E där Anders Johansson/Kjula IF var snabbast. Banorna D och C växer numera så det knakar. D-banan med 38 startande vanns av Stig Thorsson/SNO. På bana C med 45 deltagare varLeif Bergman/SNO först över mållinjen. Ulrik Englund/Tumba-Mälarhöjden OK bäst på A-banan. Här misstänker jag att vi pratar om en "senior" eftersom kilometertiden är väldigt bra. Tvåa blev Roger Larsson/Katrineholms OK.
På B-banan var det jag och Kuno Österlund/VSOK som kämpade i första hand om vara först in. Det får räcka så......

Tack Ärla IF och alla deltagare idag. Nu fortsätter vi i denna fina anda och ser till att vi slår ett deltagarrekord för 2024. Hur var det man sa: "alla skall med"

Bild: Från vänster, Bo Eriksson/Köping, Rita Syrèn och Östen Eriksson/Avesta. Killen bredvid Rita är Bengt Lundberg.
Text: Alf Lindberg

Orienterare visar vägen till en bra hälsa!

(2024-02-11) Att vara orienterare är bra för hälsan. Örebroforskning visar att det till och med syns i tarmen – de goda bakterierna frodas.
– Alla vill givetvis inte orientera men det viktiga är att få med alla tre delarna: att röra på sig, aktivera hjärnan och umgås med vänner, säger Ida Schoultz, forskare i medicin vid Örebro universitet och en av de forskarna som lett studien.

Klicka HÄR för mer information.
(källa: Örebro Universitet)

Arboga OK stod för ett fin avslutning 2023

analytics.google.com