Nytt år- nya utmaningar- nya förväntningar

(2019-01-03) Då var det premiär att skriva 2019 för första gången i år. Vad väntar mer?

Dags att börja vänja sig vid årtalet 2019 när man skriver. Lätt att snubbla med tangenterna och skriva fel. Men det känns ändå skönt att få göra det. Jag menar, nu har det vänt. Ljuset börjar så sakta återkomma vid horisonten, och minsann, blev det inte lite längre ljust på eftermidagen igår?

Nu har vi en hel tävlingssäsong framför oss med all vad det innebär. Säsongen startar i mars och det är dags att börja förberedelserna redan nu. Banor skall läggas, kartor skall tryckas, vem skall sätta ut kontrollerna och så vidare. Tiden går fort och plötsligt är man framme vid tävlingsdagen. Spännande!

I min klubb, Köping-Kolsva OK, så har banläggaren Stig Törnkvist redan påbörjat banläggningen till vår tävling 25 april. Banorna är klara men lite småjusteringar skall till. Kontakterna med markägarna är klara. 
Bosse Lindkvist som ansvarar för banläggningen 8 aug. sitter och skissar på banorna vid Lövlund där vi var med distriktsmatchen 2018. Bosse Eriksson ansvarar för banorna den 10 oktober 2019. Enligt rykten så de redan klara. Med andra ord, vi är beredda att ta emot Er alla sugna orienterare i år.

Tyvärr så blir det inget "Först i Mål" i år. Eskilstuna OL som har ansvarat för tävlingen under många år har avsagt sig uppdraget. Det är mycket jobb med att räkna ut rankingen för vilken bana respektive löpare skall ha. Dessutom många banor som skall fixas. Alltså mycket mer jobb än en vanlig tävling. Vi får se om någon annan klubb nappar på idén och vill fortsätta eller om någon ny idé dyker upp!

Själv håller jag på att gå igenom inbjudan för årets veteranresa som i år går till Leksand. Eftersom alla intresserade orienterare är välkomna på resan och att årets Veteran-SM går i Alfta i år, så räknar jag med många deltagare även detta år. Jag räknar med att många som deltagit på tävlingarna i Alfta och bor söderut, passerar då Leksand på väg hem vilket är ett ypperligt tillfälle att få vara med. Inbjudan kommer att publiceras 1 mars.

Text: Alf Lindberg

analytics.google.com