• Veteranresan 2023

Det blir en "Veteranresa" även 2023 - i Skövde

(2022-10-14) Det blir en "Veteranresa" även nästa år. Inte nog med det, det finns en intresserad arrangör även för 2024!

När vi skiljdes åt från vår fina resa som i år gick till Västervik så fick jag ofta kommentaren från deltagarna; "Vi ses nästa år igen" vad det nu blir!
Jag har sagt länge nu att detta är "sista resan", men så har det inte blivit. Alla har varit så nöjda och tycker detta arrangemang är kul, så även jag så på väg hem från Västervik dök tanke upp. -"Man kanske skulle leta efter ett nytt ställe att åka till!

Jag gjorde tidigare en undersökning där Ni deltagare fick önska vart Ni skulle vilja åka ifall det blev en ny resa. Då var det många som föreslog Skövde. Sagt och gjort. Jag tog kontakt med IF Hagen i Skövde ganska snart och frågade om de var intresserade av detta arrangemang? Svaret lät inte dröja så länge. -" Vi tar gärna på oss detta", svarade då Carl-Otto Wijmark i IF Hagen som vi kan kalla tävlingsledare i sammanhanget. Jättekul tyckte jag och vi drog på en gång planeringen för detta. Ett avtal är upprättat mellan oss, och nu går jag vidare i planeringen.

Jag har lagt ut offertförfrågan till ett hotell som ligger på Billingen om boende och "Sommarbuffè". Hotellet ligger strategiskt till eftersom planeringen bygger på bl.a. två etapper på Billingen. På Billingen finns även en camping-och stugby för de som är intresserade av det. Jag återkommer med mer information när saker och ting blir klara.

Skövde är en stor idrottsstad och kommer bl.a stå som värd för vinter-SM 2023 i februari. IF Hagen som hjälper mig med resan är en framgångsrik orienteringsklubb med många duktiga ungdomar. Själv gjorde jag min militärtjänst på T2 i Skövde. P4 t.ex. är ett fortfarande ett stort regemente. Inom industrin är Volvo en stor arbetsgivare med motortillverkning på programmet.

Det skall bli jättekul att få komma till Skövde på nästa års "Veteranresa" och jag vet att det är många av Er därute som nu blir glada. Samtidigt som jag berättar det, så är det många önskemål att få komma tillbaka till Mora igen med "Veteranresan". Och vet Ni vad? IFK Mora har preliminärt tackat ja till att ta över arrangemanget 2024.  
Mer information kommer framöver. Boka redan nu in 12-15 juni 2023.

Bilden: Klubbmedlemmar i IF Hagen som ingår i tävlingsledningen för "Veteranresan 2023".
Text: Alf Lindberg

analytics.google.com