• Arrangörsinfo

Listan är uppdaterad 2018-05-03

Listan är uppdaterad 2018-09-03

Listan är uppdaterad 2018-10-12

Listan är uppdaterad 2018-10-12

Arrangörsinformation

Arrangörer av veterantävlingar kan på denna sida hitta information som kan vara bra att känna till när man arrangerar en tävling. Det kan vara namnlistor med sportidentnummer, teknisk information, PM för arrangörer, AKUT-test och hjärt/lungräddning o.s.v. Klicka på rubriken för att läsa informationen.

Plötsligt hjärtstopp!
Om någon person drabbas av hjärtstopp, så är det viktigt att man sätter igång livräddande åtgärder så snabbt som möjligt.
Klicka på bilden för att se en film om hur du skall gå tillväga ifall olyckan är framme.

Kunskapen om hur man hjälper till vid plötsligt hjärtstopp är livsavgörande för den som drabbas. Därför är det viktigt att alla vi som deltar på våra veteranarrangemang, men även i övrigt, har kunskapen om hur man går tillväga ifall något händer. På många av våra tävlingar, speciellt i Södermanland, finns en hjärtstartare med genom Karl-Robert Moqvists försorg.
Klicka på hjärtstartaren(bilden) här bredvid för att läsa mer.
Vill du veta mer om detta, klicka på länken här nedan.
LÄNK

Var 17:e minut får någon stroke i Sverige. Är du beredd om det händer någon nära dig? Lär dig upptäcka symtomen på stroke i tid – gör AKUT-testet! Klicka på loggan här till höger för att läsa mer!

OBS! Nytt PM för 2018. Uppdaterades 2018-01-09

Medicinkort för tävlande!

Du som vill känna dig trygg med att vara med på våra veterantävlingar ifall du insjuknar i skogen, bör skaffa dig ett medicinkort att ha med dig på tävlingarna. Kortet förvaras lämpligtvis i din definitionshållare på armen. Då kan räddningspersonal snabbt få information om din medicinska bakgrund och snabbare kan sätta in rätta resurser för att hjälpa dig.
Här nedan finns ett exmpel på hur kortet kan se ut. Du kan själv med hjälp av en dator ordna det. Vill du ha hjälp med det, så kan du klicka på kortet här nedan och fylla i de uppgifter som efterfrågas. Jag skriver sedan ut ett sådant kort och kan även plasta in det innan jag överlämnar kortet till dig.
OBS! Detta kort är frivilligt och det är upp till Dig om du vill skaffa Dig ett sådant!

Livelox är ett nytt program för kartfunktioner som Mats Troeng har skapat i samarbete med SOFT och som är sammankopplat till Eventor. Det betyder att i framtiden kommer de flesta tävlingar ha tävlingskartan inlagd i Eventor och alla deltagare med en GPS-klocka kan enkelt och snabbt ladda upp sin rutt. Att se sin rutt i Livelox kostar inget. Vill man däremot se hur andra har sprungit, så får man betala en årsavgift till Livelox. Läs mer genom att klicka på bilden.

Om Ni klickar på loggan här nedan så kan Ni se instruktioner om hur man ritar in sin bana för hand i Livelox.

analytics.google.com