• Arrangörsinfo

Listan är uppdaterad 2022-10-04

Listan är uppdaterad 2022-10-24

Listan är uppdaterad 2022-10-24

Listan är uppdaterad 2022-10-24

Plötsligt hjärtstopp!
Om någon person drabbas av hjärtstopp, så är det viktigt att man sätter igång livräddande åtgärder så snabbt som möjligt.
Klicka på bilden för att se en film om hur du skall gå tillväga ifall olyckan är framme.

Kunskapen om hur man hjälper till vid plötsligt hjärtstopp är livsavgörande för den som drabbas. Därför är det viktigt att alla vi som deltar på våra veteranarrangemang, men även i övrigt, har kunskapen om hur man går tillväga ifall något händer. På många av våra tävlingar, speciellt i Södermanland, finns en hjärtstartare med genom Karl-Robert Moqvists försorg.
Klicka på hjärtstartaren(bilden) här bredvid för att läsa mer.
Vill du veta mer om detta, klicka på länken här nedan.
LÄNK

Var 17:e minut får någon stroke i Sverige. Är du beredd om det händer någon nära dig? Lär dig upptäcka symtomen på stroke i tid – gör AKUT-testet! Klicka på loggan här till höger för att läsa mer!

Instruktioner för att skapa QR_kod finns här

Arrangörsinformation

Arrangörer av veterantävlingar kan på denna sida hitta information som kan vara bra att känna till när man arrangerar en tävling. Det är teknisk information, PM för arrangörer, AKUT-test och hjärt/lungräddning o.s.v.

(2022-02-03) Nytt PM för  2022 finns nu upplagt. Vi pekar på möjligheten att även kunna betala med Bank-eller Plusgiro. Även att man skall betala anmälningsavgiften i samband med sin anmälan.

PM:et är anvisningar hur vi önskar att varje arrangör bör lägga upp sin tävling. Avviker tävlingen från dessa anvisningar, så bör det framgå tydligt i Inbjudan och PM.

Från och med 2019 skall alla motionsarrangemang (veterantävlingar ingår där) betala en tävlingsavgift. Avgiften grundar sig på antalet deltagare i kronor, nämligen 30 kr i startavgift. 0-2,500 kr, ingen avgift, 2,500 kr-5,000 kr 12%. + 5,000 kr 23%. 
Exempel: 150 deltagare blir 240 kr i avgift 1,60kr/deltagare.
180 deltagare blir 392 kr i avgift, 2,18 kr/deltagare.
Det innebär att alla veterantävlingar skall läggas upp i Eventor framöver.
Om ni klickar på gula knappen här ovan så finns instruktioner hur man lägger upp en veterantävling i Eventor. Börja med att klicka på "administration" och därefter "Ny tävling". Frågor kan besvaras av Alf Lindberg, 076-10 40 961 eller alf.lindberg@koping.net.

Livelox är ett nytt program för kartfunktioner som Mats Troeng har skapat i samarbete med SOFT och som är sammankopplat till Eventor. Det betyder att i framtiden kommer de flesta tävlingar ha tävlingskartan inlagd i Eventor och alla deltagare med en GPS-klocka kan enkelt och snabbt ladda upp sin rutt. 

Om Ni klickar på loggan här nedan så kan ni se hur man lägger upp sin bana på Livelox.

analytics.google.com